tirsdag 14. januar 2014

Kake til helga ?

Fransk sjokoladekake med jordbær :-)








Ingredienser

  • 200 g mørk sjokolade
  • 100 g TINE Ekte Smør
  •  dl hvetemel
  • 1 dl kakao
  •  ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 4  egg
  •  dl sukker
  • 1 dl TINE Crème Fraîche Original
  • Pynt

    3 dl
  • 250 g jordbær
  • Noen  blåbær



Slik gjør du

  • 1
    Sett på stekeovnen på 175ºC og finn fram en kakeform på 24 cm i diameter.
     
  • 2
    Når du skal lage denne sjokoladekaken, starter du først med å hakke sjokoladen. Skjær det kalde smøret i små biter. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.
     
  • 3
    Sikt mel, kakao , bakepulver og salt i en bolle. Bland godt.
     
  • 4
    Pisk egg og sukker luftig. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Rør i melblandingen i sjokoladedeigen.
     
  • 5
    Tilsett creme fraiche og rør til du får en glatt røre.
     
  • 6
    Hell røren i en smurt form. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La kaken avkjøles helt i formen.
     
  • Ved servering

    7
    Pisk kremen luftig og dekk kaken med denne. Ha over delte jordbær og eventuelt blåbær for å få et fint fargespill.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...